Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

16 Ιουνίου 2008

Εις ώτα μη ακουόντων

Όπως έλεγα και στην προηγούμενη δημοσίευσή μου αυτοί θα κάνουν το δικό τους ως υπάλληλοι του οικονομικού κεφαλαίου και όλοι οι υπόλοιποι ας πάνε να κουρεύονται.

Το πολύ πολύ να βγεί ο Τσίπρας και να τσιρίξει λίγο για να σηκώσει σκόνη και να συστοιχίσει το... αντίπαλον δέος των αμνών, ήτοι τις αίγες. Περί ποιμνίου πάντως πρόκειται.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος
Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ)
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ)

Εμείς, οι ανωτέρω οργανώσεις, σε συνέχεια της επιστημονικής κριτικής του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου, που έγινε στις 18 Απριλίου '08 (διαβάστε το Δελτίο Τύπου), και του δημοσίου διαλόγου που ακολούθησε, στις 9 Μαΐου '08, εκδίδουμε και υπογράφουμε το εξής ψήφισμα:

»
Η επί 30ετία καθυστέρηση της σύνταξης του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου κατά παράβαση της σχετικής συνταγματικής επιταγής, έχει καταστήσει την περιβαλλοντική αποκατάσταση της χώρας πρωτεύον θέμα εκπλήρωσης βαρύτατου περιβαλλοντικού χρέους. Από το θέμα αυτό ώφειλε να αρχίσει ο χωροταξικός σχεδιασμός. Αντ’ αυτού, το ψευδεπίγραφο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο νομιμοποιεί πράγματι αμιγώς οικονομικές επιλογές του παρωχημένου μοντέλου της άγριας ανάπτύξης, κατά παράβαση όλων των αρχών του βιώσιμου χωροταξικού σχεδιασμού, που επιτάσσει το Σύνταγμα αλλά και το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Αντί να διασφαλίζει για τις παρούσες και μέλλουσες γενεές την ακεραιότητα και ισορροπία του φυσικού κεφαλαίου και των στοιχείων του (υδάτων, εδάφους, αέρα, οικοσυστημάτων, δασών κλπ.), κατασπαταλά τα στοιχεία αυτού με σειρά περιβαλλοντοκτόνων έργων και δραστηριοτήτων που στην ουσία εξυπηρετούν το σύστημα του διεθνούς διαμετακομιστικού εμπορίου.
Η άναρχη οικιστική εξάπλωση νομιμοποιείται με τη διατήρηση της εκτός σχεδίου δόμησης και το νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης με τη μορφή της οργανωμένης τουριστικής κατοικίας και εκμετάλλευσης μεγάλης κλίμακας, ενώ η συρρίκνωση της γεωργικής γης, ακόμα και ψηλής παραγωγικότητας επιδιώκεται χάριν των ανωτέρω πολιτικών.
Η προστασία του πολιτιστικού κεφαλαίου όχι μόνο δεν καθίσταται, ως όφειλε, κριτήριο και όριο κάθε άλλης πολιτικής, αλλά αντιθέτως συρρικνούται και αυτή σε περιορισμένους θύλακες, από τους οποίους μάλιστα έχουν παραλειφθεί σημαντικά στοιχεία αυτού και αγνοούνται παντελώς οι ενάλιες αρχαιότητες, οι οποίες εκτίθενται πλέον σε άμεσο κίνδυνο εν όψει της δραματικής αύξησης του αριθμού των λιμανιών και του θαλάσσιου τουρισμού.

Με τα δεδομένα αυτά, δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου, αλλά ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης αυτού, η οποία αυτή τη φορά θα πρέπει να στηριχθεί στην γνήσια και τεκμηριωμένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), την οποία επιτάσσει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
«

Επιμελητήριο Περιβάλλοντος

2 σχόλια:

  1. Δεν μπορεί ρε η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τέτοια πράγματα, έχει άλλα, πιό σημαντικά θέματα που την απασχολούν, δεν προλαβαίνει η Βουλή, είναι γεμάτο το πρόγραμμά τους, δε βρίσκουν χρόνο, πως το λένε... έχουν άλλα, πολύ πιό φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως π.χ. τις αυξήσεις που θα δώσουν στους εαυτούς τους.

    Αλλιώς: είναι πολύ μεγάλο το έργο, έχει περισσότερες μίζες από οποιοδήποτε άλλο έργο έχει γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα αυτή, και δεν μπορούν να χειριστούν την πολυπλοκότητα της οργάνωσης τόσων μιζών. Δεν τους έχει ξανασυμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι δεν προλαβαίνει η κυβέρνηση και οι λοιποί της βουλής να τρέχουν. σήμερα δίαβασα στο καφενείο πως ψηφίσανε να παρευρίσκονται για τρεις μέρες στην βουλή. Τι υπόλοιπες θα ξύνονται.
    http://kafeneio-gr.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails