Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

25 Νοεμβρίου 2008

Εκ του ταχυδρομείου

έλαβα την κάτωθι επώνυμη επιστολή την οποία θα σχολιάσω κατόπιν.

Γειά σου Κλείτωρα,

Κάποτε συνομιλούσαμε στο 12830 (και ίσως να βριστήκαμε κιόλας). Υπέγραφα με το όνομα Καλλίμαχος (από Θεσσαλονίκη).

Η ιστοσελίδα σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και χαίρομαι να την παρακολουθώ. Παρ' όλο που διαφωνώ σε ορισμένα ζητήματα.

Το πρόβλημά μου είναι οτι χάνομαι στην ιστοσελίδα σου, δεν ξέρω από που θα μεταβώ σε τι κλπ, αλλά το κυριώτερο οτι δεν ξέρω πως να στείλω μήνυμα. Πρέπει να εγγραφώ πρώτα;

Γι' αυτό σου στέλνω δύο μηνύματα με την παράκληση , αν δεν σε βάζω σε μεγάλο κόπο, να τα δημοσιεύσεις.

 

1ο Μήνυμα

Διόδοτε, αν και διαφωνώ σε πολλά μαζί σου, διαβάζω τα γραφόμενά σου και τα βρίσκω εξαιρετικά. Πολύ καλές αναλύσεις.

Καλλίμαχος

 

2ο Μήνυμα

Γειά σου Κλείτωρα.

Στον σχολιασμό του κανονισμού του ΥΣΕΕ που έκανες ενώ πιάνεις την τραγικότητα του πράγματος, σταματάς εκεί που πρέπει να αρχίσει κάποια ανάλυση.

 

Ας δούμε τα στοιχεία:

1)"Στο ΥΣΕΕ ως «ΠΟΛΙΤΕΣ» (ή «ΟΜΟΙΟΙ») θεωρούνται τα καταστατικά μέλη και κάθε άλλο οικονομικά αρωγό μέλος που οικειοθελώς έχει «ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ» τον εαυτό του ως «ΜΕΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ»"

Πόσες κατηγορίες "Ομοίων" βλέπετε εδώ;

Πρόκειται γιά δύο κατηγορίες:

α) Τα καταστατικά μέλη ΚΑΙ β) τα "μέλη δράσης".

Και εξηγώ: Τα καταστατικά μέλη είναι τα μέλη της Αστικής Εταιρίας που εμφανίστηκαν στο Πρωτοδικείο και περιλαμβάνονται στο καταστατικό. Αυτά μπορεί να είναι πχ 3 εταιρικά μέλη. Γιά να ληφθεί νόμιμη απόφαση της οργάνωσης αυτής , χρειάζεται η πλειοψηφία των καταστατικών - ιδρυτικών μελών. Δηλαδή να αποφασίσουν με πλειοψηφία 2-1, κοντολογίς χρειάζονται 2 άτομα.

Αν όμως "πολιτογραφήσουν" 10 νέους "ομοίους" (μέλη δράσης), τοτε η οργάνωση στο σύνολό της θα εχει συνολικά 13 ομοίους, αλλά δικαίωμα να αποφασίζουν δεν έχουν και οι 13, αλλά μόνο οι 2.

Με άλλα λόγια 2 άτομα θα κατευθύνουν ένα κοπάδι 13 ατόμων (σε μία προκαθορισμένη από άλλους πορεία, δηλαδή δεν μιλάμε γιά 2 τσομπάνηδες αλλά γιά 2 τσομπανόσκυλα). Τα 2 αυτά άτομα θα είναι πιό όμοια από τα άλλα όμοια 11 άτομα.

2) Οι νομικές οντότητες (αστικές εταιρίες) όμως είναι ισότιμες μεταξύ τους;

Προσέξτε:

Η Αστική Εταιρία ΥΣΕΕ (που εδρεύει στην Αθήνα) μπορεί να διαγράφει οποιαδήποτε άλλη με σύμφωνη γνώμη άλλων δύο Αστικών Εταιριών. Με άλλα λόγια 6 ομοιοι (2 από κάθε εταιρία που δημιουργούν την πλειοψηφία 2-1), μπορούν να διαγράψουν πχ 10 άλλες εταιρίες. Αυτές οι 10 εταιρίες μπορεί να έχουν από 10 μέλη η κάθε μία (10Χ10=100). Δηλαδή 6 άτομα (όμοιοι) μπορούν να διαγράψουν 100 άτομα (ομοίους). [αλλά οι 100 όμοιοι δεν μπορούν να διαγράψουν τους 6 όμοιους!!!] Τα 6 αυτά άτομα μπορεί να είμαστε εγώ, η γυναίκα μου ή η φιλενάδα μου, ο μπατζανάκης μου και κάτι υπάλληλοί μου.

Αρα οι όμοιοι δεν είναι καν 2 κατηγορίες. Οχι αγαπητοί φίλοι, είναι 3 κατηγορίες (μέχρι στιγμής): α) εκείνοι που ψηφίζουν και διαγράφουν, β) εκείνοι που ψηφίζουν αλλά δεν διαγράφουν και γ) εκείνοι που ούτε ψηφίζουν αλλά ούτε και διαγράφουν. Δηλαδή έχουμε "όμοιους", "πιό όμοιους" και "πολύ πιό όμοιους".

Ομως ανάμεσα στους παραπάνω (α) ομοίους και (β) ομοίους υπάρχει το κοινό στοιχείο οτι και οι δύο κατηγορίες ψηφίζουν. Είναι άραγε όμοιοι τουλάχιστον ως προς αυτό; Γιά να δούμε:

3) Ο δημοκρατικός οργασμός δεν σταματάει εδώ.

Είπαμε οτι η Αστική Εταιρία ΥΣΕΕ (που εδρεύει στην Αθήνα) μπορεί να διαγράφει οποιαδήποτε άλλη (με σύμφωνη γνώμη κλπ) "όταν αποδειχθεί εκτροπή από τους σκοπούς του ΟΛΟΥ".

Ποιός όμως καθορίζει τους σκοπούς του ΟΛΟΥ;

Απάντηση: το αρχικό καταστατικό της Αστικής Εταιρίας ΥΣΕΕ (της Αθήνας δηλ.), στο οποίο δεσμεύονται και ορκίζονται κλπ.

Δηλαδή;

Δηλαδή (και) η "ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ".

Και φτάνουμε σιγά - σιγά στον πυρήνα της υπόθεσης.

Γιατί από την σκοπιά του Ηράκλειτου αυτό είναι αδύνατο να γίνει.

Γιατί η ΠΛΗΡΗΣ περιγραφή της πολιτιστικής ταυτότητας είναι αδύνατο να γίνει.

Γιατί δεν καθορίζεται σε ποιά εποχή θα ψάξουμε να βρούμε αυτή την πολιτιστική ταυτότητα.

Γιατί δεν καθορίζεται σε ποιά μεριά θα την ψάξουμε, μήπως θα ψάξουμε την πολιτιστική ταυτότητα των Μακεδόνων ή των Κυπρίων;

Γιατί πως θα καταλάβουμε οτι έγινε πλήρης παλινόρθωση; Αν στην τηλεόραση συνεχίζουν να μιλάν αστρολόγοι γιά τα ζώδια, θα έχει γίνει;

Γιατί αν υπάρχουν 20.000 Ιεχωβάδες, θα έχει γίνει πλήρης παλινόρθωση; Αν υπάρχουν 3 Ιεχωβάδες και 5 βουδιστές, θα είναι πλήρης ή ελλιπής η παλινόρθωση;

Γιατί, γιατί, γιατί, . . .

.Γιατί ο παραπάνω σκοπός είναι τόσο θολός και ανέφικτος που επιδέχεται κάθε αυθαίρετη ερμηνία.

Εδώ ο σκοπός χάνεται και στην θέση του μπαίνει η εξουσία αυτού που έχει το δικαίωμα να δόσει όποιο περιεχόμενο θέλει στον σκοπό. Η ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Γιατί όταν ο πιστός θρησκευόμενος λέει οτι υπακούει στα λόγια του Θεού, στην ουσία υπακούει σ' αυτόν που του μεταφέρει τα λόγια του Θεού και που φυσικά του πουλάει ότι θέλει.

Εδώ φτάσαμε στο κρίσιμο ερώτημα: Αν το ΟΛΟΝ των Ελλήνων Εθνικών αποτελείται πχ από 30.000 άτομα, ποίος θα βεβαιώσει οτι έχουν επιτευχθεί οι σκοποί; Μήπως τα 30.000 άτομα;

Απάντηση: Οχι βέβαια, δεν προβλέπεται τέτοιο πράγμα από τον κανονισμό.

Θα αποφασίσουμε εγώ και ο μπατζανάκης μου, που είμαστε τα 2 από τα 3 μέλη της Αστικής Εταιρίας που εδρεύει στην Αθήνα..

Που η ψήφος μας είναι πιό ψήφος από την ψήφο των άλλων ομοίων.

Κατακαημένη Ελλάδα.

Καλλίμαχος

Αγαπητέ Καλλίμαχε, καταρχήν χαίρομαι που σου αρέσει η σελίδα μου και ακόμη περισσότερο χαίρομαι που δεν συμφωνούμε σε όλα. Τούτο προάγει τον διάλογο που κάποιοι τόσο φοβούνται.

Πράγματι σε θυμάμαι από το άλσος του 12830 όπου είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις έστω και αν σε κάποια σημεία διαφωνούσαμε αν και δεν θυμάμαι να βριστήκαμε. Καταλαβαίνω πως πλέον δεν συμμετέχεις στο εν λόγω άλσος όπως κι εγώ επίσης και μάλιστα κάποια στιγμή (σύντομα) θα γράψω εδώ τους λόγους που αποχώρησα από εκεί. Δεν θα το έκανα αλλά μάλλον πρέπει για να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους. Δημόσια. Τέλος πάντων, άλλη συζήτηση αυτή γι’ άλλη ώρα.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς πως χάνεσαι στην σελίδα μου, θα ήθελα αν μπορούσες να μου εξηγήσεις λίγο καλύτερα για να διορθώσω τυχόν προβλήματα. Μέχρι χθες πράγματι έπρεπε να είσαι εγγεγραμμένος για να αφήσεις μήνυμα αφού πέρασαν από εδώ οι βάρβαροι και έπρεπε να λάβω τα μέτρα μου, αλλά από σήμερα μπορείς να γράψεις και ως ανώνυμος αν θες. Διατηρώ μόνο την προέγκριση σχολίων για να έχω την ησυχία μου.

Αναφέρεσαι λοιπόν στην δημοσίευση «μα σώνει πια…» και ναι έχεις δίκιο ανέπτυξα την τραγικότητα του θέματος χωρίς να αναλύσω ενδελεχώς τα σημαινόμενα. Αυτό έγινε για δύο λόγους: α) η έλλειψη χρόνου με περιορίζει στα απολύτως απαραίτητα και β) η αηδία ήταν τόσο μεγάλη που προτίμησα να το αποφύγω όπως το μουρουνόλαδο.

Βλέπω όμως πως συν τω χρόνω ήρθε και η περαιτέρω ανάλυση (εκ μέρους σου) πράγμα για το οποίο οφείλω να σε ευχαριστήσω. Πράγματι όπως ακριβώς τα λες έχουν τα πράγματα. Σύμφωνα με το δήθεν ελληνικός έθος και ήθος που δήθεν εκφράζουν οι φασίστες (οι δήθεν δημοκρατικοί) στην εν λόγω στρούγκα του ΥΣΕΕ η εξουσία (;) είναι στα χέρια ελαχίστων. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός τους που πλέον δεν μπορούν να κρύψουν (αν και επί χρόνια τον έκρυβαν αρκετά καλά).

Αφού λοιπόν το προβοκατόρικο κόμμα (ΕΑΡ) απέτυχε παταγωδώς (πράγμα αναμενόμενο εκ μέρους μου όπως μπορείς να δεις εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ) και αφού το μαγαζί, η στρούγκα ουσιαστικά διαλύθηκε φάνηκε και ο πραγματικός ο κατάπτυστος σκοπός των ποιμένων. Οι κύριοι κύριοι του ΥΣΕΕ (και όχι μόνο) ένα και μόνο ένα σκοπό έχουν. Να διαλύσουν τον πανθεϊσμό να τον ξεφτιλίσουν πριν στεριώσει για καλά σε τούτο τον πολύπαθο τόπο. Γι αυτό και προσπαθούν να συνδέσουν την Ελλάδα τον πανθεϊσμό και τους ανθρώπους που τον ασπάζονται με ότι χειρότερο. Φασισμός, μασονία, μυστικές υπηρεσίες και λοιπά τέτοια βδελύγματα έρχονται να καλυφτούν κάτω από χλαμύδες σπαθάκια σουγιάδες και περικεφαλαίες διαστημόπλοια και γαλαξιακούς πολέμους.

Αυτό όμως όσο είμαι ζωντανός δεν θα το επιτρέψω και ας μου ρίξουν όση λάσπη θέλουν.

ΥΣ. Ο Διόδοτος είναι ένα λαμπρό μυαλό που κάποιοι φροντίζουν να μην ακούγεται από φόβο μην τους ξεπουπουλιάσει. Γι αυτούς τους λόγους έχει περίοπτη θέση σε αυτό το μπλογκ. Διότι εδώ ακούγεται ελεύθερα η γνώμη όλων όσων μπορούν και θέλουν να σκέπτονται.

ΥΣ 2 Να περνάς τακτικά όχι για λόγους δημοσιότητας, μια χαρά αναγνωσιμότητα έχω που πολλοί ιστότοποι θα ζήλευαν αλλά επειδή έχω κι άλλα πολλά να πω που δεν ακούγονται στις στρούγκες. Κάθε πράγμα στον καιρό του όμως, οπότε ανέμενε.

9 σχόλια:

  1. Καλλίμαχε καλώς όρισες κι από μένα.
    Απολαυστικότατο το ξεβράκωμα που τούς έκανες.

    ΥΓ. @κΛΕΊΤΩΡ:
    "Ο Διόδοτος είναι ένα λαμπρό μυαλό".

    Πέστααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετριοφρων! :)

    Οσο για το ΥΣΕΕ, τους αδικειτε απο την πολυ απλη αποψη οτι δεν υποσχεθηκαν ποτε, για τα του οικου τους, κατι πιο δημοκρατικο, συγκεντρωτικο η αντιπροσωπευτικο. Ισα ισα που αυτη η ελλειψη δημοκρατικης οργανωσης τωρα εγινε σαφεστερη και πιο θεσμοθετημενη, οποτε οποιος αποδεχεται αυτο το συστημα βαθμιδων, το κανει εν γνωσει του, κατι που παλιοτερα δεν ηταν σαφες και πολυς κοσμος το ανακαλυψε στην πορεια με τον ασχημο τροπο.

    Παντως, αντικειμενικα, νομιζω γινεται πολυς θορυβος για το τιποτε. Ποσα να ειναι τα μελη στις βαθμιδες αυτες, απο καμια δεκαρια συνολο? Αντε, να βαλουμε και καναδυο θυγατρικες οργανωσεις, με αλλα δεκα μελη η καθε μια. Μαλλον γενναιοδωρα νουμερα ουτως η αλλως. Ε, και τι εγινε? 50 ατομα που θελουν να οργανωθουν δινοντας εμφαση στις γερες τους πλατες και οχι τα γερα τους μυαλα. Ασ το κανουν, δεν αλλαξε τιποτε μεχρι τωρα, δεν θα αλλαξει τιποτε απο εδω και περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Διόδοτε τι πέστο θές; Με βασιλικό, με τυρί ή με δεντρολίβανο; :)))

    @Δημήτρη δεν θα διαφωνήσω πως είναι λιγότεροι από 50 οι πλαταράδες (καμμιά 20αριά είναι)αλλά και ο Εφιαλτης ένας ήταν.
    Αυτές οι εταιρείες τα κόματα και λοιπές διάφορες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) οργανώσεις έκαναν μεγάλη ζημιά στον χώρο και τώρα κάποιοι θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει αυτό.
    Αντίθετα υπάρχουν άνθρωποι που συστηματικά εργάζονται για τον ελληνικό πολιτισμό και τον πανθεϊσμό-πολυθεϊσμό και είναι βέβαια αυτοί που δέχτηκαν την λάσπη των σπιούνων. Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γω με το Δημήτρη συμφωνώ
    Polykarpos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκοπός των χλαμυδοφόρων έγραψες πως είναι η "ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ".

    Στη Φύση δεν υπάρχει παλινόρθωση.
    Υπάρχει εξέλιξη και ροή (Ηράκλειτος και προσωκρατικοί.)

    Στο χριστιανισμό υπάρχει παλινόρθωση (ανάσταση, άλλη ζωή στον ουρανό κτλ).

    Επομένως και μόνο που βάζουν ως σκοπό του σωματείου τους τη λέξη παλινόρθωση, δείχνει ότι δεν έχουν πάρει μυρωδιά του τι εστί Ελληνικό Πνέυμα και στην ουσία παραμένουν βαθύτατα χριστιανοί.

    Παναγιά η Δωδεκαθεούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη, νομίζω ότι βλέπεις το ζήτημα κάπως αποσπασματικά.
    Λες ότι το "Υ"ΣΕΕ έχει γίνει πλέον "ειλικρινές", έχει παραδεχτεί ότι, έχει άκρως ολοκληρωτική δομή κλπ. Και ότι έχει πάψει να πουλάει φύκια ολκληρωτισμού για μεταξωτές κορδέλες άμεσης δημοκρατίας.
    Το θέμα όμως είναι, τί σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την αποβυζαντινοποίηση της χώρας, την οποία (αποβυζαντινοποίηση), το "Υ"ΣΕΕ ισχυρίζεται ότι προωθεί.
    Η απάντηση, τουλαχιστον για μένα, είναι: καμία.
    Άρα δεν αδικεί κανείς το "Υ"ΣΕΕ προσπαθώντας να εντοπίσει την -ανύπαρκτη- συνάφεια ανάμεσα στα έργα και τα λόγια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και το να συζητάμε για πέντε αξιοθρήνητους νοματαίους, που έχουν απομείνει να παριστάνουν το...ιερατείο του ελληνικού πνεύματος, δεν βλέπω τί άλλο από ακαδημαϊκό χαρακτήρα μπορεί να έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμ, ακριβως αυτο ειναι το θεμα. Ειτε πεντε, ειτε πενηντα ειναι, τι μας αφορα εμας? Ουτως η αλλως, αν ειχαν δυνατοτητα αποτελεσματικης παρεμβασης στα κοινα, θα το ειχαν κανει. Οποτε τζαμπα bandwidth ξοδευουμε. Αλλωστε, και απο αποψη τιμωριας να το δεις, η απαξιωση ποναει περισσοτερο απο τον καυγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητόν μου τέκνον Κλείτωρ,

    Ξεύρω ότι η ταπεινότης μου έλειψεν επ΄αρκετόν εις τους σχολιασμούς των θεμάτων του Βλογίου σου πλήν όμως έλειπον εις την Εσπερίαν την Ασίαν και την Καραιβικήν οπου διερευνών τας πιθανότητας αφορολογήτου επενδύσεως των ευτελών κοινωνικών κερδών εκ της πωλήσεως κηρίων,.εικόνων, κομβοσκοινίων αλλά και του περιφήμου θαυματουργού ελαίου του Αγίου υμων τρισμάκαρος προστάτου της σκήτης μου Πισωγλεντίου, τελικώς κατέληξα εις λύσιν ευδόκιμον.
    Καθώς οι Αγιορείται σεβάσμιοι γέροντες ουχι βεβαίως αδίκως αλλά δια να προστατεύσωσι την περιουσίαν των κατέληξαν εις την λύσιν της εξοχωρίου εταιρίας το ίδιον επραξα και εγώ.Με ψιχία εστήθη τέκνον μου καλόν το deal της εξοχωρίου εταιρίας.
    Την ονόμασα δε PISOGLENTEL Co. Προς τιμην του προστάτου μεγαλομάρτυρος ημών Πισωγλεντίου.
    Βεβαίως τα εκ των θρησκευτικών μπιχλιμπιδίων κέρδη ψιχία ούσιν εις σχέσιν με τα οικοπεδάκια, τα διαμερισματάκια και τα καταστηματάκια χάρισμα των πιστών γραιιδιων που σώζουσι ούτως την ψυχήν των.
    Φοβούμαι ότι αν δεν ενεργοποιηθώ εις το δωρεάν Real Estate δεν θα έχω αρκετούς πόρους δια τα γεράματά μου.
    Έχω αγχωθεί τέκνον μου.
    Σκέπτομαι να ασχοληθώ με την σωτηρίαν ψυχών εις την περιοχήν Κολωνακίου διοτι η γειτονιά είναι αριστοκρατική γεμάτη χαροκαμμένες χήρες πλουσίων εκλιπόντων που θέλουσιν σίγουρα την παρηγορίαν του Θεού. Επίσης αι τιμαί Ζώνης των ακινήτων είναι Υψηλαί και οι τραπεζικοι λογαριασμοί φουσκωμένοι.
    Ποίαι είναι αι τεχνικαί Marketing που πρέπει να ακολουθήσω;
    Διότι όπως φαίνεται εχω δυστυχώς ανταγωνισμόν εις τα ιερά μου σχέδια.
    Κάποιοι με λευκά ράσα παρεχώρησαν συνέντευξιν εις τον τοπικόν τύπον του Κολωνακίου και πολύ φοβούμαι ότι θα προλάβουν αυτοί να ολοκληρώσουσιν τα ιερά money transfer και τας ιεράς μεταβιβάσεις .
    Μήπως πρέπει να φορέσω και εγώ λευκον ράσον;
    Πώς θα εξοβελίσω τον ανταγωνισμόν εις το πύρ το εξώτερον με scientific methods;

    Ευλογείτε

    Πατήρ Αρτέμιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails