Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

3 Ιουνίου 2009

Σε γνωρίζω από την όψη…

Να το πω χαλιφάτο; Να το πω γραικία; Να το πω μαύρη χούντα; Βυζάντιο να το πω; Το ξαναλέω Ελλαδιστάν και είμαι μέσα. Να εκδόσει ένταλμα και για την μάνα του τον πατέρα του τις θείες και τους θείους του μέχρι τετάρτου βαθμού και αν πάραυτα δεν επιστρέψει ο Καράβελας να συλληφθεί όλο το χωριό απ’ όπου κατάγεται το εν λόγω λαμόγιο.

Δεν ζητάνε άλλωστε πολλά οι κατήδες, μόνο να επιστρέψει ο Καράβελας και να κρατήσει ταυτόχρονα το στόμα του κλειστό. Να επιστρέψει έως ότου του δώσουν οι κατήδες επίσημη άδεια εξόδου διότι δεν μπορεί η κάθε Μπακογιάννη να αποφασίζει χωρίς τους κατήδες για το ποιός κλέφτης θα φύγει από την χώρα. Εδώ είναι αρματολίκι του πασά ωρέ γκιαούρηδες και αυτός που διαγούμησε το σαράι του βεζύρη θα δώσει λόγο ειδεμή φωτιά και τσεκούρι στο κονάκι του. Αϊ σιχτίρ! 

Οταν η νομική ευθυκρισία «εκπυρσοκροτεί», τότε αντί του βασικού κατηγορουμένου ενός σκανδάλου, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει, συλλαμβάνονται τα παιδιά του. Οι τρεις κόρες του Χρ. Καραβέλα είναι οι παράπλευρες απώλειες μιας ανακριτικής τακτικής όπου το νομότυπο «κατασπαράζει» το ανθρώπινο.

«Αυτή η απόφασή σας να εκδώσετε εντάλματα σύλληψης σε βάρος των παιδιών του και της γυναίκας του, θα αποτελέσει σταθμό στα δικαστικά χρονικά και θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη ζωή», ήταν η αποστροφή που απηύθυνε προς τον 4ο ειδικό ανακριτή, Ν. Ζαγοριανό, ο συνήγορος του καταζητούμενου Χρ. Καραβέλα, όταν χθες το πρωί μπήκε στο γραφείο του συνοδεύοντας την κρατούμενη 22χρονη κόρη του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens.

enet.gr

6 σχόλια:

  1. Μωρέ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η σύζυγος και τα τέκνα ήταν μέτοχοι, λέει, στους λογαριασμούς, στην ιδιοκτησία του σπιτιού στην Αμερική και στις οφσόρ εταιρίες... Άρα γνώριζαν για το (μαύρο) χρήμα, άρα είναι συνένοχοι.

    Το πρόβλημα είναι αλλού: Υπάρχει ένδειξη ότι έδωσε ο κατηγορούμενος Καρβέλας λεφτά σε πολιτικούς; Μπορεί να τα κρατούσε για τον εαυτό του, οπότε πρέπει να προσφύγει εναντίον του η Siemens για υπεξαίρεση.

    Και, αν έδωσε πράγματι λεφτά σε πολιτικούς ο Καρβέλας, γιατί να το παραδεχτεί; Αυτός θα πάει 15-20 χρόνια μέσα και ο πολιτικός έχει ήδη απαλλαγεί και προ πολλού. Μόνο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή θα μπορεί να διωχθεί!

    Λέτε να έχει καταθέσει ο Τσουκάτος ότι πήρε το χρήμα από τον Καρβέλα; Τότε την έχουν αμφότεροι βαμμένη, αφού και ο Τσουκάτος δεν έχει ασυλία (πλέον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελα βρε Στέλιο, κι εγώ πάω και βάζω χρήματα στον λογαριασμό των παιδιών μου και ούτε που το γνωρίζουν δηλαδή. τα παιδιά δεν έκλεψαν τίποτα.

    Και ποιος να ξέρει τι δείγματα και τι υποδείξεις υπάρχουν αφού δεν δίνουν την δικογραφία... αλλά αν κρίνω από την πρεμούρα....

    Εκβιάζει τα κόμματα είναι απλό. Και τα κόμματα φοβούνται πως αν μιλήσει ο γκιαούρης τότε η αποχή θα χτυπήσει κόκκινο με την μία στις επόμενες εκλογές.

    Πριν 50 χρόνια ο Καράβελας θα είχε δηλώσει αυτοεξόριστος :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..ΠΠΦΦΦ!!!ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΩΡΕ...ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ!!!!.
    Υ.Γ. ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΗΛΩΣΙΣ ΜΕ ΤΟ ΓΚΙΑΟΥΡΗΣ!!.ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ Η (ΔΙΑΖ)ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΙΣ ΠΥΡΟΛΑΤΡΗΣ,ΦΩΤΕΙΝΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΟΣ, ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΤΙΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΓΚΙΑΟΥΡΗΣ ΔΗΛ.ΑΠΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΠΑΠΑΔΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. Π.ΣΞΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, Κλείτορα, τα παιδιά δεν ήξεραν τίποτα για τις λοβιτούρες του μπαμπά τους. Η σύζυγος; δεν αναρωτήθηκε ποτέ της πόθεν η χλίδα; Και, άντε να δεχθούμε ότι χαμπάρ γιοκ, δεν κατάλαβαν τίποτα. Άραγε αντιλαμβανόμενα τα γυναικόπαιδα ότι η χλίδα τους οφείλεται σε ξεκοκκάλισμα προϊόντος οικονομικού εγκλήματος, θα έσπευδαν τάχα να δώσουν πίσω τα εκατομμύρια και τα ανάκτορα; και να μπουν στην ουρά του ΑΣΕΠ για μια θεσούλα στο δημόσιο;

    Αν υπήρχε νομική βάση για τη σύλληψή τους, καλώς συνελήφθησαν. Απλώς η σύλληψη αυτών, που δεν μπορούν να πουν ονόματα λαδωμένων πολιτικών, έχει αξία στο παραγραφέν πολιτικό σκάνδαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σύζηγος να πάει φυλακή αν αποδειχθεί πως ήξερε. Για κλεπταποδοχή αλλά κυρίως ο κλέφτης πρέπει να διωχθεί αυτός πρώτος. Αλλιώς να φυλακίσουμε για συνεργό αυτόν που του πούλησε την τσάντα μεταφοράς των κλεμμένων που δεν τον ρώτησε τι την ήθελε. αυτούς θα κυνηγάμε; Το τι θα έκαναν τα παιδιά ΑΝ ήξεραν δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε. πάντως το σίγουρο είναι πως δεν φταίνε και το πιθανότερο πως δεν γνώριζαν. Δηλαδή το βρίσκω λίγο εξωφρενικό να γυρίζει ο πατέρας το μεσημέρι στο σπίτι και κατα την διάρκεια του γεύματος να λέει "παιδιά μου σήμερα έκλεψα ένα ακατομύριο ευρώ" λίγο κουφό δεν είναι ρε φίλε;
    Νομική βάση; Έχουμε νόμους από την εποχή του Μεταξά και ήθος από την εποχή του βυζαντίου! Αυτό ξέρω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Π.ΣΞΝ. ακόμα αυτοί οι τουρκοπαπάδες κυβερνούν. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails