Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

26 Φεβρουαρίου 2010

Τι επαγγέλλεσθε κύριε;

Συζήτηση σε τραπέζι όπου βρέθηκα μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων πριν δεκαπέντε χρόνια.

- Εσύ που δουλεύεις;

- Στην ΔΕΗ

- και τι ακριβώς δουλειά κάνεις στην ΔΕΗ;

- τι εννοείς;

- εννοώ ποιο είναι το αντικείμενό σου, η ειδικότητά σου στην ΔΕΗ

- αααα (κορδώνεται) είμαι συνδικαλιστής!

- δηλαδή…; Τι κάνεις εκεί που πας; Με τι ασχολείσαι;

- (κορδώνεται σαν να κατάπιε στειλιάρι) ε μου έχουν εκεί ένα γραφείο χώρια σε δικό μου δωμάτιο…

- και τι κάνεις στο γραφείο; Πως περνάει η ώρα;

- έλα μωρέ τα ξέρεις τώρα… καφέ… κανα ουισκάκι… λίγο διάβασμα… κανα τάβλι… λίγο χαβαλές…

- έεεεελα ρε πολύ καλά είσαι!!! Μπράβο!!! Και από λεφτά;

- (με γρήγορο κλείσιμο ματιού) τέσσερα πέντε κατοστάρικα (χιλιάδες δραχμές)

- μπράβο ρε μεγάλε!!!! Μα καλά πως χώθηκες στην ΔΕΗ;

- μ’ έβαλε ο βουλευτής μου, είχα κι ένα χαρτί ηλεκτρολόγου…

- ναι ε; …τώρα που είπες «ηλεκτρολόγος»… με ρώτησε ένας φίλος χθες, πως θα μετρήσουμε πόσα μέτρα είναι το καλώδιο μιας κουλούρας χωρίς να την ξεδιπλώσουμε;

- τι σχέση έχει τώρα αυτό;;;; Έλα ρε-με μαλακίες θα ασχολούμαστε τώρα… χεστήκαμε… πως θα μετρήσουμε την κουλούρα…. άλλωστε θα το γράφει η ετικέτα!

-σωστά, γι αυτό είναι οι ετικέτες!!! Με το πρωτάθλημα τι λέτε να γίνει φέτος ρε παιδιά; ποιος θα το πάρει;

- μισό να σας πει ο ειδικός!!! Έχουμε και λέμε…

11 σχόλια:

  1. Εργάστηκα σε ΔΕΚΟ 35+ χρόνια και δεν υπήρξα ούτε μια μέρα απεργοσπάστης. Κι ας ήξερα πως το διακύβευμα των περισσότερων απεργιών ήταν οι βουλευτικές ή και υπουργικές καρέκλες των συνδικαλιστών. Και ξέρεις γιατί απεργούσα; Γιατί, ανεξάρτητα από την ποιότητα των κομματόσκυλων, ήθελα να στηρίξω το συνδικάτο ως θεσμό. Και στις δύσκολες μέρες που έρχονται... ναι, ας ειρωνευόμαστε τους συνδικαλιστές... αλλά ας στηρίξουμε το συνδικαλισμό. Θα μας χρειαστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κατι τετοιους λογους γιναμε το γνωστο εξωφυλλο του FOCUS και βεβαια ειχαν σε πολλα δικιο που μας κριτικαρουν!
    Φταιει το πελατειακο συστημα που υπαρχει χρονια τωρα και συνεχιζει να συντηρειται απο τις κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ!

    Ριξε μια μια ματια στα παρακατω links:

    http://adegia.blogspot.com

    http://www.youtube.com/watch?v=_8cdGETJ1Qk ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @aldebaran δεν φταίει ο θεσμός του συνδικαλισμού για τα χάλια των συνδικαλιστών όπως δεν φταίνε οι δούλοι όταν εξεγείρονται.

    @Ελβα το βρήκα πολύ αριστοφανικό το άρθρο μα την αλήθεια, αν είχαμε θέληση με αυτό το άρθρο θα φτιάχναμε την τέλεια διαφήμιση για την χώρα μας. Ναι ο πολιτισμός μας πρέπει-οφείλει να εξελιχθεί δεν μπορεί να μείνει στο... βυζάντιο και αφού δεν φρόντισαν μέσω παιδείας θα εξελιχθεί ανάγκα. Αλλιώς θα σβήσει όπως τόσοι και τόσοι άλλοι πολιτισμοί. Ίσως μάλιστα αυτό να κάνει και την Ευρώπη ελληνικότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άραγε κάτι τύποι σαν τον λεγάμενο πόση σχέση έχουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων;

    Μάλλον για νταβατζηλίκι ακούγεται. Πολλή αποστασιοποίηση από τους συναδέλφους τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο συνδικαλισμός έχει γράψει βαριές σελίδες ιστορίας στο ελληνικό εργατικό κίνημα. Θυμάμαι εκεί στο '75 και μετά στο τότε ισχυρό συνδικάτο των λιθογράφων και μισθωτών γραφικών τεχνών, το παιχνίδι να είναι μοιρασμένο ανάμεσα σε ΕΣΑΚ και ΠΑΣΚΕ, δηλ. ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ. Όταν το προεδρείο το είχε η ΕΣΑΚ τις απεργίες τις τορπίλιζε η ΠΑΣΚΕ κι όταν το προεδρείο ήτανε της ΠΑΣΚΕ τις απεργίες τις τορπίλιζε η ΕΣΑΚ. Οι «ταραξίες» ή και «αναρχοσυνδικαλιστές» χαρακτηριζόμενοι, δηλ. οι μη ανήκοντες ούτε στη μιά ούτε στην άλλη παράταξη, ήταν εκείνοι που πλήρωναν το μάρμαρο, ευρισκόμενοι μετά τη λήξη της απεργίας απολυμένοι απ' τις δουλειές τους κι από πάνω φασκελωμένοι από τις παραγοντο-συνδικάλες, που τους καταλόγιζαν όλα τα δεινά του κόσμου εκ του ασφαλούς από τις γραφειάρες που τους είχε παραχωρήσει το Κόμμα ή το Κίνημα αντίστοιχα, πριν κάποιους απ' αυτούς τους κάνει και «αριστήνδην» βουλευτές, ως αμοιβή για τον παραγοντισμό, το ξεπούλημα και την ξεφτίλα.

    «Στ' άρματα κηφηναριό
    κι έμπα μέσα στο χωριό
    και ξαπλώσου με ραχάτι
    στη καλύβα του χωριάτη...»

    Βρουστ, ταξικοί κηφήνες, κομματικοί τσανακογλύφτες!.. Σας πλήρωσα πανάκριβα εκεί στο περιθώριο, μέχρι που αναγκάστηκα ν' αλλάξω δουλειά και χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια φορά είχα έναν γνωστό που ανέβαινε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ και του είχα προτείνει να με πάρει βοηθό του με τα μισά λεφτά που παίρνει. Φυσικά δεν δέχτηκε.

    Πόσο μάλλον τώρα η περίπτωση που αναφέρεις. Πάντως αυτές οι περιπτώσεις δεν υπάρχουν πια. Οι μισές εταιρείες έκλεισαν, ιδιωτικοποιήθηκαν ή θα συγχωνευτούν και θα κλείσουν τα επόμενα 2 χρόνια ενώ οι άλλες μισές μπήκαν στο χρηματιστήριο οπότε αντί να πληρώνονται από τον προυπολογισμό πληρώνονται κατευθείαν από την τσέπη μας....

    Όπως και πολλές άλλες βέβαια ιδιωτικές που είμαστε αναγκασμένοι να τις ανεχόμαστε επειδή έχουν κάνει καρτέλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ μ' άρεσε. Αυτά είναι. Ελλαδάρα μια χαρά τους τρέφουμε τους μάγκες σου για τους....αγώνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπου μυρίζει κριτική από τα δεξιά μαλάκες, δε λερώνει, δε μεράει λάσπη είναι ή μπαμπουίοι την κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μισές αλήθειες λέτε!

    Για το πελατειακό σύστημα των βουλευτών δεν φταίει μόνο ο Βουλευτής αλλά και ο ψηφοφόρος!Και είμαστε πολλοί. Σχεδόν 7.500.000.

    Για το πελατειακό σύστημα των συνδικαλιστών δεν φταίει μόνο ο συνδικαλιστής αλλά και ο εργαζόμενος που στηρίζεται επάνω του για να μη χάσει τη δουλειά του, όταν κάνει κουτσουκέλες.
    Διότι αν εφαρμόζονταν σωστά οι κανονισμοί, το Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ θα είχαν αυτούς που πραγματικά αποδίδουν. Και είναι πολλοί. Πάνω από 500.000.

    Για το χτίσιμο των παράνομων σπιτιών φταίει μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση και η αστυνομία που κάνουν στραβά μάτια λόγω λαδώματος; Δεν φταίει ο μαλάκας που κτίζει παράνομο εξοχικό ή σπίτι;
    Εδώ να δείτε πόσοι είναι!

    Για την ασυδοσία του ιδιωτικού τομέα, (φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις, λαδώματα, μίζες, εξαγωγή χρημάτων στην Ελβετία, κατασπατάληση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων) ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί; Αυτοί δεν περίμεναν ότι όλη αυτή η ασυδοσία με την ανοχή και τη στήριξη του διαφθαρμένου κράτους και των πολιτικών θα γυρίσει μπούμεραγκ;
    Και τελικά καταλήξαμε να θεωρείται πλούσιος ο υψηλόμισθος μισθωτός και οσυνταξιούχος. 2% δη΄λώνουν εισοδήματα άνω των 60000 ευρώ. ΕΛΕΟΣ. Τόσος αριθμός ΔΕΝ είναι οι φερράρι, οι λαμπροκίνι και τα γιωτ που κυκλοφορούν στην πιάτσα. Και δεν προσμετρώ τις βίλες.

    Οι έμποροι με τις τρελές τιμές, δεν περίμεναν ότι κάποτε θα βαράνε μύγες;
    Οι σουπερμαρκετάδες νομίζουν ότι θα συνεχίζουν αυτή την πολιτική των τιμών;

    Προφανώς ξεχνάτε τα νούμερα των επιθεωρήσεων τις δεκαετίες προ του 1980. Το 3 και 60 καθώς και το αριστούργημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Α. Καρκαβίτσα, "Ο Ζητιάνος", ξαναδιαβάστε το γιατί η ιστορία μου θυμίζει το ανέκδοτο με τη γίδα του γείτονα.

    Υ.Γ. Τελικά φαίνεται ότι η Ελληνική Κοινωνία ανακάλυψε τον αποδιοπομπαίο τράγο των δεινών της. Ο Δημόσιος Υπάλληλος επικουρούμενος από τον συνδικαλιστή. Όλοι οι άλλοι είναι άγιοι.
    Δεν είμαστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Κουπάκια, πρώτη φορά γράφεις τόσα πολλά! Μ’ αρέσει! Σε αυτό το ημερολόγιο έχω κατά καιρούς γράψει και για τα στραβά του κα΄θενα μας που χρίζει παράνομα και κατουράει στην γωνία. Έχω γράψει για την εγκληματικά αισχρή λεηλασία των λόμπυ, έχω ξεχέσει μέχρι αηδίας την φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις, λαδώματα, μίζες, εξαγωγή χρημάτων στην Ελβετία, κατασπατάληση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, τα έχω βάλει με θεούς δαίμονες μπάτσους και δικαστές, άρχοντες και δούλους λέγοντας πάντα αυτό που εγώ θεωρώ αλήθεια. Μόνο τον ζητιάνο του Καρκαβίτσα δεν έχω αναλύσει…! Και τώρα ξαφνικά μόλις ασχολήθηκα με τα στραβά των κρατικών υπαλλήλων βρέθηκα να λέω μισές αλήθειες…
    Δεν είναι καν μισές οι αλήθειες φίλε. Είναι πολύ λιγότερο του μισού. Είναι κλάσμα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails