Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

28 Δεκεμβρίου 2010

ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος σκανδαλίζει την κοινή γνώµη µε παρεµβάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας, ασύµβατες προς τον ρόλο της.
Αυτή τη φορά υπερέβη κάθε προηγούµενο. Πρόκειται για «εισπήδηση» στον χώρο της πολιτικής, όπως θα έλεγαν οι ιεράρχες. Το φυλλάδιο που διανεµήθηκε την Κυριακή στους ναούς όλης της χώρας δεν συνιστά απλώς ευθεία πολιτική παρέµβαση, αλλά προβάλλει πολιτικές θέσεις από συγκεκριµένη οπτική γωνία. (Ρεπορτάζ, στη σελ. 14)
Πήγαν οι πιστοί στις εκκλησίες για να ακούσουν τον Λόγο του Θεού κι έφυγαν µε ένα κείµενο στο οποίο περιέχεται... εξάψαλµος για το Μνηµόνιοκαι τα… κόµµατα εξουσίας!
Το Ιερατείο χρησιµοποιεί σχεδόν αριστερίστικες διατυπώσεις για να κατακεραυνώσει την πολιτική ηγεσία που έθεσε τη χώρα… «υπό κατοχή» και άλλα ανάλογα! Το κείµενο διανθίζεται και από στοµφώδεις θεωρίες συνωµοσίας για «κατασκευασµένη κρίση, εργαλείο για τον παγκόσµιο έλεγχο από δυνάµεις που δεν είναι φιλάνθρωπες»!
Δεν παραλείπουν µάλιστα οι εµπνευστές του φυλλαδίου να αναγγείλουν και τη δηµιουργία «παρατηρητηρίου κοινωνικών προβληµάτων», ως όχηµα για µελλοντικές παρεµβάσεις τους.
Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια, δίκην πολιτικού κόµµατος και µάλιστα συγκεκριµένων πεποιθήσεων.
Στο παρελθόν οι παρεµβάσεις της Ιεραρχίας κατά της πολιτικής ηγεσίας είχαν τουλάχιστον µια κάποια εκκλησιαστική επίφαση. Αφορούσαν άλλοτε κάποιο θεολογικό ζήτηµα, άλλοτε συµφέροντα των µητροπόλεων ή έστω απηχούσαν προσωπικές φιλοδοξίες.
Φυσικά, σε όλες τις περιπτώσεις έβλαψαν και την Εκκλησία και τον τόπο.
Αυτή τη φορά όµως, εφόσον το εγχείρηµα συνεχιστεί, η βλάβη θα είναι ανεπανόρθωτη.
∆ιότι το κείµενο που διανεµήθηκε, πέραν του ότι δεν συνάδει µε την πνευµατική ιδιότητα των ιεραρχών, είναι κείµενο διχαστικό.
Κηρύσσει την αντιδικία και την αντιπαλότητα, στοιχεία εντελώς ξένα προς τον ρόλο της Εκκλησίας.
Aλλο το δικαίωµα των µητροπολιτών να ενδιαφέρονται για τα προβλήµατα της κοινωνίας και άλλο να εκδίδει η Ιεραρχία πολιτικό µανιφέστο.
Καθώς οι συνθήκες έκδοσης αυτού του κειµένου δεν είναι επακριβώς γνωστές, οι πολίτες αλλά και το πλήρωµα της Εκκλησίας έχουν απορίες και ερωτήµατα για τη σκοπιµότητά του.
Και επειδή ο τρόπος µε τον οποίο ασκεί µέχρι σήµερα τα καθήκοντά του ο Αρχιεπίσκοπος δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους ενέργειες της Εκκλησίας που διοικεί, θα είναι λυτρωτική µια προσωπική πρωτοβουλία του για την απόσυρση αυτού του απαράδεκτου κειµένου

TA NEA

5 σχόλια:

  1. Το ζήτημα έχει απλή λύση!
    Από το 2011 ο ιερώνυμος να πληρώνει τους μισθούς των παπάδων και των δεσποτάδων.
    Μια 500σάρα θα γλυτώσουν τα κορόιδα οι φορολογούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ζήτημα είναι ότι όπως έδωσε ο Μπουτάρης στον Ταλιμπάνθιμο τα δημοτικά κονδύλια για την κοινωνική πολιτική, το ίδιο κάνει και το GAΠ σε εθνικό επίπεδο... Ακόμα και να τους κόψει τη μισθοδοσία θα τους μπουκώσει με πολλά περισσότερα από αλλού. Και με δεδομένου ότι για τις ελεημοσύνες του το ιερατείο δε τσακίζει σέντσι (πληρώνουν οι χορηγοί και ιδρώνουν οι κυρα-Κατίνες), τρίβουν τα χέρια τους οι σαμάνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διόρθωση: "και με δεδομένο ότι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι ελληνες δεν εχουν δικαιωμα να εκφερουν αποχη ενω εσεις οι κομμουνο αθεοπαγανιστες εχετε γνωμη ετσι?αει γαμηθειτε κκειδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στην τελική εμείς έχουμε και τα προσόντα να γαμηθούμε και να γαμήσουμε. Εσύ ευνούχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails