Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

14 Ιουνίου 2011

Αντιστροφή της λογικής η δίκη των μαρτύρων εναντίον του βιβλίου του Κ. Πλεύρη - Στο Eυρωκοινοβούλιο φέρνει το θέμα ο Μ. Τρεμόπουλος

Δικάζονται αύριο Τρίτη 14 Ιουνίου στο 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι μάρτυρες που είχαν καταθέσει κατά αντισημιτικού βιβλίου του Κ. Πλεύρη, μετά από έγκληση του ιδίου.

Πρόκειται για στελέχη του ελληνικού Εβραϊσμού -ΚΙΣ και του Παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι -ΕΠΣΕ, που δικάζονται για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση του γνωστού -και κατά δήλωσή του- ναζιστή, αντισημίτη και αντιδημοκράτη, επειδή υποστήριξαν τα αυτονόητα κατά τη διάρκεια της δίκης με κατηγορούμενο τον Κ. Πλεύρη για το απαράδεκτο βιβλίο του «Εβραίοι - Όλη η Αλήθεια».

Η αθωωτική εκείνη απόφαση είχε προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αφού στο βιβλίο του ο Κ. Πλεύρης υμνεί το Γ΄ Ράιχ και κριτικάρει τον Χίτλερ ότι δεν ολοκλήρωσε την εξόντωση των «υπανθρώπων» Εβραίων «ενώ ηδύνατο». Δυστυχώς, σε μια δίκη που είχε διεξαχθεί με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο 927/79 και κράτησε τρία χρόνια, υπήρξαν δικαστικοί που χαρακτήρισαν τον Κ. Πλεύρη «επιφανή ιστορικό και επιστήμονα», υιοθέτησαν τον αντισημιτισμό, την άρνηση του Ολοκαυτώματος και το θαυμασμό του ναζισμού και προχώρησαν σε πειθαρχική δίωξη άλλου δικαστικού, αναζητώντας ευθύνες για την αρχική δίωξη που είχε ασκήσει εναντίον του ρατσιστή συγγραφέα.

«Δε δεχόμαστε την αντιστροφή της λογικής, γι' αυτό και οι δικαζόμενοι έχουν όλη τη συμπαράστασή μας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων ΠράσινωνΜιχάλης Τρεμόπουλος. «Σε μια εποχή όπου θα έπρεπε να θριαμβεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να θεωρείται αυτονόητη η καταδίκη ρατσιστικών φαινομένων, παρακολουθούμε τη διάδοση ακροδεξιών, φιλοναζιστικών και μισάνθρωπων ιδεών. Πρόκειται για πολύ ανησυχητικά φαινόμενα για κάθε δημοκρατική συνείδηση, που δεν είναι δυνατό να διαβρώνουν τη Δικαιοσύνη και μάλιστα μιας ευρωπαϊκής χώρας, η οποία έχει δει τις εβραϊκές της κοινότητες να αφανίζονται από τους ναζιστές και τους συνεργάτες τους. Το ζήτημα έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις και θα το θέσω στο ευρωκοινοβούλιο».

Πληροφορίες: Θεματική Ομάδα Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων

Οικολόγοι Πράσινοι

5 σχόλια:

  1. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φασιστόμουτρα σαν τον Πλεύρη έχουν τόσο δικαίωμα να εκφράζουν τις "απόψεις" τους, όσο και τα σιωνιστικά (υπ)ανθρωποειδή.

    Δεν βρίσκω γιατί η νεοναζιστική προπαγάνδα πρέπει να είναι περισσότερο κατακριτέα από τις σιωνιστικές φαντασιώσεις περί "ολοκαυτώματος".

    Ας αφήσουμε καλύτερα τους υπανθρώπους του κάθε εθνικισμού να αλληλοφαγωθούν και ας υποδαυλίζουμε τους ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις τους μέχρι την τελική τους αλληλοεξόντωση.

    Θοδωρής Λαμπρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θοδωρή εξήγησέ μου τι ακριβώς εννοείς περί του ολοκαυτώματος; Δεν έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τον Ροζέ Γκαρωντύ, κομμουνιστή κρατούμενο των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, το ολοκαύτωμα είναι ένας προπαγανδιστικός μύθος της ισραηλινής εξωτερικής πολιτικής.
    Το σχετικό -απαγορευμένο πλέον- βιβλίο του με έπεισε.
    Σχετικά με την ανυπαρξία ολοκαυτώματος με έπεισαν επίσης και οι τόνοι λάσπης που ρίχνονται σε όσους αρνούνται το ολοκαύτωμα, αλλά και η ποινικοποίηση της άρνησης του ολοκαυτώματος σε μια σειρά από χώρες.

    Θοδωρής Λαμπρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπούρδες του Γκαρωντύ απο την στιγμή που τα στοιχεία είναι κυριολεκτικά αδιάσειστα. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε την πραγματικότητα. Εμένα άλλο είναι το παράπονό μου. οκ έγινε ολοκαυτωμα των εβραίων αλλά έγινε και των τσιγγάνων και πασών των δημοκρατικών αλλά γι αυτά ούτε κουβέντα. Αντίθετα ειδικά το πογκρομ των ρομά συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα αν και όχι τόσο απάνθρωπα υπό την έννοια πως ναι μεν δεν τους κλέινουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά κοντά είμαστε να το κάνουμε και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails